Appeals Process

Go down

Appeals Process

Post  Yoke on Wed May 13, 2009 10:48 am

Appeals Process:
dat is niet zomaar makkelijk uit te leggen want het is voor elke staat weer helemaal anders. in de ene staat zijn veel meer mogelijkheden dan in een andere staat. bijvoorbeeld in texas is het hele appeal process een aantal jaren geleden herzien, dat ze daar nu echt in 6 a 7 jaar aan het einde zijn.

Er is momenteel een bill before the house, dus eigenlijk een wets ontwerp, om de appeals ernstig in te korten. dit zou gelden voor doodstraf zaken, maar voor nog veel meer zaken. ze willen de habeas corpus aan banden leggen. gelukkig is er nu net een zaak in Tennessee waar het er op lijkt dat een man die 10 jaar geleden is geexecuteerd wel onschuldig was. die zaak is nu heropend, dus als ze het daar kunnen bewijzen dan blijkt dat onschuldigen dus niet alleen na 18 jaar vrij komen, maar in Amerika worden die ook ter dood gebracht.

In een doodstraf zaak zijn de appeals automatisch, een zaak loopt altijd een bepaald schema, het gaat steeds naar een hogere rechtbank, uiteindelijk als de zaak overal verliest kom je dus bij de supreme court.
maar dan ben je een aantal jaren verder. de tijd winst komt door dat rechtbanken OVERVOL zijn, wacht tijden van 5 jaar zijn geen uitzondering. maar mocht je dan ergens bij een rechtbank gelijk krijgen in wat je aandraagt (kan van alles zijn, fouten tijdens de trial, nieuw gevonden bewijs etc etc), dan verwijst die rechtbank je dus weer terug naar een lagere rechtbank (waar de zaak net behandeld is) die word opgedragen hun eerdere beslissing te heroverwegen, herzien etc. dan gaat het dus weer jaren duren.
en zo kan het verschil per gevangene per staat verschillen.
avatar
Yoke
Admin

Posts : 155
Join date : 2009-04-04
Location : netherlands

http://www.facebook.com/yoke.jaken

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum